Правом на податкову знижку варто скористатися до кінця року

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

До кінця 2014 року можна скористатися правом на податкову знижку громадянам, які в 2013 році отримували дохід у вигляді заробітної плати та: сплачували за навчання закладам вищої освіти, сплачували проценти за іпотечним житловим кредитом, страхували себе або членів своєї сім’ї, оплачували допоміжні репродуктивні технології, всиновлювали дітей або понесли витрати в зв’язку з переобладнанням транспортного засобу.

Громадяни, які бажають скористатися такою знижкою мають подати до податкових органів за місцем реєстрації річну податкову декларацію про майновий стан і доходи та копії  документів, що підтверджують витрати.

Якщо платник податку не скористається правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, то таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Податкова знижка – це документально підтверджені витрати фізичної особи, резидента України, який не є суб’єктом господарської діяльності, понесені ним на протязі звітного періоду, на які законодавчо дозволено зменшити суму загального оподатковуваного доходу такого платника, отриманого у вигляді заробітної плати. Податкова знижка не може перевищувати суми загального оподатковуваного доходу такого платника.

Про це Першій електронній повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар