У Кіровограді до Дня гідності – про Майдан і про Рух. Презентація книг Василя Бондаря і Костя Оверченка (АНОНС)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

21 листопада о 18.00. у відділі краєзнавства ОУНБ ім. Д. І. Чижевського відбудеться презентація двох видань «Рух. Початок» (автора-упорядника Василя Бондаря) та збірки поезій українського поета з Латвії Костя Оверченка «Майдану віщій грім».

У книзі «Рух. Початок» зібрані спогади учасників творення першої, альтернативної до комуністичної, політичної сили на Кіровоградщині на межі 80-90 років минулого століття. Народний Рух України за перебудову — таку назву мала організація, якій судилося зіграти найголовнішу роль у відновленні української державної незалежності. Спогади писалися в різні часи протягом останнього двадцятиріччя. До книги включено також ряд публікацій із місцевої преси того часу. Книга видана в ТОВ «Імекс ЛТД».

До книжки 94-річного Костя Оверченка «Майдану віщій грім» увійшли вірші, народжені останніми трагічними подіями в Україні, а також поезії про минулу війну, учасником якої був автор. Написані в різні роки – під час коротких перепочинків між боями, й у наші дні, коли пам’ять його знову повертала в часи бойових звитяг, коли душу сколихнув Майдан та неоголошена війна Москви.

Значна частина поезій друкувалася на сторінках різних українських часописів, окремим розділом входила до книжки «О, як тоді співали солов’ї» та стали основою поетичної збірки «Мені сниться війна…». Ці віршовані рядки автор з глибокою повагою вплітає у вінок пам’яті воїнів, усіх, хто не повернувся до рідної домівки з тієї страшної війни, хоч де б він воював – у лавах УПА чи Червоної Армії, чи з нинішніх кривавих сутичок, де прагнуть роздерти нашу рідну Україну. Книга видана в Центрально-Українському видавництві.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар