Головний мораліст і цензор України побував у Кіровограді

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 19 листопада, в Кіровограді побував Василь Костицький, який очолює Національну експертну комісію України з питань захисту суспільної моралі.

Головний мораліст країни провів прес-конференцію під час якої розповів про антиукраїнську інформаційну війну, яку ведуть як закордонні (російські) ЗМІ, так і наші (українські) журналісти.

«Інформаційний суверенітет країни було порушено. Інформаційне поле стало майданчиком для впливу на людей. Цього не повинно бути, – зазначив він.
За його словами, у 2013 р. комісія провела аналіз медійного простору України і з’ясувала, що 80% продукції було виготовлено в Росії. Більше того, за своєю суттю вона спрямована не лише проти українського, а й проти російського народу.

Так було здійснено героїзацію корупції, популяризацію розпусного способу життя, пияцтва тощо.

Мета поширення російської медійної продукції (від серіалів до новин) полягає в поширенні міжнаціональної ворожнечі, конфесійних протистоянь.

У російських медіа відкрито паплюжать народні й національні українські символи, запевняє Василь Костицький.

У них виправдовується посягання на українську територію, заперечується сам факт права на існування української мови, культури, народу, держави.

А ще поширюються страх і агресія.

Вчений переконаний, що антиукраїнська інформаційна війна, синхронізована з бойовими діями, не припиниться навіть по закінченні війни фізичної, повідомляє з прес-конференції кореспондент Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар