Мандрівна фотовиставка Ігоря Гайдая «Обличчя Свободи. Майдан» запрошує (АНОНС)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

З 1 по 7 грудня 2014 року в бібліотеці ім. Д. Чижевського триватиме виставка фотографій фотохудожника Ігоря Гайдая «Обличчя свободи. Майдан».

Виставка рухається містами України разом із Мандрівним фестивалем документального кіно про права людини Docudays UA.

За словами автора, серія портретів «Обличчя Свободи. Майдан» є постановочною, проте всі герої експозиції – реальні учасники Майдану. Їх фотограф зупиняв і фотографував просто на вулиці. На Майдані він спочатку був не як фотограф. Але згодом відчув потребу зафіксувати обличчя людей. У фотовиставці – портрети українців з усіх регіонів, навіть тих, де зараз іде війна, а також – із Криму.

«Майдан зрушив з місця багато процесів у нашій країні, які давно не відбувалися. Там усі люди були братами, носіями свободи та європейських цінностей, таких як прозорий бізнес, нормальні стосунки між людьми та між людьми і владою, нормальне суспільство. Ці фото – для того, щоб ми про це не забули і по-філософськи переосмислили ці доленосні події», – розповідає Ігор Гайдай.

Організатори запрошують пригадати місяці доленосних змін і тих, хто їх втілив. Лише на хвильку відірвавшись від буденних революційних справ, герої Майдану постають перед камерою Ігоря Гайдая. У їхніх очах нема ні страху, ні докору, ні сумніву. Тільки віра. Віра в перемогу.

Виставка вже побувала за кордоном – у Лондоні, Берліні, Нью-Йорку. Зокрема, у Берліні частину фотографій залучили до постійної експозиції музею Берлінської стіни.

Вхід вільний.

Адреса бібліотеки: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.
Тел. для довідок 066 122 70 98.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар