У Кіровограді відкриється 11-й міжнародний фестиваль кіно Docudays UA.

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 19 листопада, о 14.00 в обласній бібліотеці ім.Чижевського в залі мистецтв відбудеться відкриття 11-го щорічного мандрівного фестивалю документального кіно Docudays UA. 

Під час фестивалю кожен охочий зможе безкоштовно переглянути найкращі документальні фільми США, Канади, Польщі, Німеччини та інших країн, які вже стали переможцями цьогорічного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який відбувся в Києві в березні 2014 р.

В Кіровограді фестиваль проходитиме з 20 листопада по 10 грудня. В цей час щодня в бібліотеці Чижевського у відділі мистецтв о 15.00 демонструватимуться фільми на гострі соціальні теми.

В рамках фестивалю відбудеться не лише перегляд фільмів в бібліотеці: їх також можна буде подивитись у майже всіх навчальних закладах міста: школах, училища та університети. Не залишаться без уваги і місця несвободи Кіровоградської області, ув’язнені також матимуть змогу переглянути фільми фестивалю.

Важливою частиною фестивалю стане фото виставка Ігоря Гайдая «Обличчя свободи» яка відбудеться 1 грудня в бібліотеці Чижевського у відділі мистецтв. На ній Ігор Гайдай представить своє бачення подій минулого року. Таким чином організаторами заплановані не просто перелік яскравих подій в місті, а підняття й обговорення гостро важливих питань суспільства.

Організаторами фестивалю в Кіровограді є громадські організації «Флора» та «Територія успіху», обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. І. Чижевського, Управління Державної пенітенціарної служби в Кіровоградській області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар