В Олександрії гектар землі на штучному півострові прибирають до приватних рук

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Міська влада вирішила затвердити проект землеустрою громадянці Вікторії Кульковій за адресою вулиця Діброви, 1а. Відповідний проект рішення планується внести на сесію міської ради, а попередньо такий проект схвалив виконком.

Про це пише журналіст Віктор Голобородько на своїй сторінці у Фейсбуці.

Ця територія, яка має 1,1385 гектара землі, розміщена на штучному півострові, утвореному ще у минулому столітті під час очищення русла річки Інгулець. На цьому місці за радянських часів планувалось збудувати Палац Піонерів. Нині ця земельна ділянка вільна від забудови. Раніше на ній планували насадити дерева для створення нової зеленої зони в місті.

Поруч з цим місцем знаходиться річкова заплава та улюблене місце відпочинку городян – так званий район «Топольки» – прибережна смуга, де були свого часу висаджені олександрійціями тополі. Саме на цьому місці, буквально за декілька сотень метрів від центру Олександрії і буде розташовуватись приватна будівля громадянки В.Кулькової.

Слід зазначити, що нещодавно близький знайомий (за не спростованими даними співмешканець) Наталії Лазаренко, рідної доньки Олександрійського міського голови Степана Цапюка, Олександр Іваніченко разом із своєю матір’ю Наталією Іваніченко мав бажання отримати у приватну власність для будівництва власного 1-2 поверхового будинку землю на цій же території. Мова йшла про погодження місця розташування землі за адресою, суміжною з будівлею по вул. Діброви, 1а.

Як свідчить кадастрова карта України, на цій ділянці немає жодної іншої земельної ділянки, тому імовірно В.Кулькова яка відповідно до державних реєстрів не є підприємцем і імовірно не може мати статків для придбання чи оренди такої великої земельної ділянки, теж має певне відношення до сім’ї мера.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар