Для “Зірки” футбольний рік завершився нічиєю

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Матчем у Полтаві, який відбувся на вихідних, кіровоградська «Зірка» завершувала виступи у нинішньому році. Дві поспіль поразки від «Миколаєва» та алчевської «Сталі», зміна на тренерському містку – всі ці фактори негативно вплинули на стан команди. Але навіть за таких умов футболісти «Зірки» зуміли зібратися та дати бій «Полтаві» на її полі.

Кіровоградці були близькими до перемоги, але зуміли вийти з поля з одним заробленим пунктом.

На початку матчу на стадіоні «Локомотив» «Полтава» організувала два штрафних приблизно з однієі точки – правого флангу захисту «Зірки». Але обидва моменти суперники змарнували навіть без варіантів продовження. Потім пішла вперед «Зірка». На 10-ій хвилині полтавчани ледве не заштовхали м’яч у власні ворота після прострілу з правого флангу. Максим Кучинський мабуть що єдиний раз за матч зіграв невпевнено, але захисники зуміли вибити м’яч за межі поля. Потім активність у боротьбі з захисниками господарів Чичикова і Тітова призвела до кутового. Саме після його виконання Бацулою з правого флангу Олександр Акименко невідпорно бив головою під поперечку, але Кучинський дивом зреагував на цей удар. Перший тайм також запам’ятався діями Щедрого, який на лівому фланзі повністю перегравав свого опонента. На Артемі багато фолили, і чимало небезпеки виникало саме після його гри. Саме його дії призвели до чергової небезпеки, коли першу свою нагоду на 30-ій хвилині змарнував Олексій Чичиков.

«Зірка» грала різноманітніше, «Полтава» більше розраховувала на ту гру, що давно сповідує команда – сподівання на стандартні положення та на високих гравців. Гостро грав екс-гравець кіровоградської команди Владислав Насібулін, який на 34-й хвилині з лініі штрафного майданчика намагався пробити з лівоі ноги, але м’яч пролетів поруч зі штангою. Найнебезпечніший момент в першому таймі «Полтава» створила на 40-й хвилині після виконання стандарту, коли до атаки підключився Тарас Бондаренко. Після подачі кутового наші захисники дали йому пробити, але він по м’ячу як слід не влучив.

У другому таймі спочатку гра не була такою активною, як у першій частині, але поступово почали виникати моменти. Особливо доклали зусиль для цього кіровоградці. На 60-й хвилині Акименко мав вихід сам на сам після чудової передачі Бориса Баранця, але замість того, щоб відразу виконати удар, вирішив обіграти голкіпера, затягнув момент і втратив нагоду. У «Полтави» попереду господарів відзначався своїми діями Фомич і навіть забив м’яч, але боковий арбітр чітко зафіксував положення «поза грою» під час передачі, тому взяття воріт не було зараховано.
Футболісти «Зірки» практично весь матч грали різноманітніше. Господарі хоча теж йшли вперед, але в їхніх діях була велика кількість браку, до того ж наш захист грав бездоганно. Особливо тут варто відзначити капітана «Зірки» Романа Бочкура. У нас непогано зіграла і середня лінія. Борис Баранець за відсутності брата Григорія намагався дирегувати діями команди у нападі. Борис навіть міг відзначитися, коли після відскоку м’яч потрапив до нього, але пробив вище воріт.

Останній небезпечний момент у полтавчан виник на 75-й хвилині. Його кіровоградці організували самі собі, коли припустилися помилки в нападі. Невдалою передачею одразу ж скористалися суперники, організували прохід правим флангом, але надійно зіграв у підкаті Фатєєв, не давши пробити у рамку воріт Поштаренка.
Наприкінці матчу у обох команд почався невелика метушня в передачах, у команд було бажання, але вже не було сил.
Варто зазначити, що сьогодні відбувся дебют 17-річного голкіпера «Зірки» Романа Льопки, який дебютував за вимушених обставин. На останній хвилині матчу травмувався Поштаренко, для якого «Полтава» стає неприємним суперником. У минулій зустрічі, яку команди зіграли також внічию, Павло теж серйозно травмувався під час зіткнення, причому біля тих самих воріт! Ну а Льопка став одним з наймолодших голкіперів команди в офіційних матчах за всі часи її існування.

Але хоч матч, який набагато краще провели гості, йшов до нічиєї, кіровоградці все-таки мали чудову нагоду для того, щоб вирвати перемогу. 19-ти річний Рибалко, який вийшов на заміну на останніх хвилинах гри, пройшов на швидкості правим флангом та пробив, але його удар був неточним.

ФК «Полтава» – «Зірка» (Кіровоград) – 0:0 (0:0).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар