Кіровоградська майстриня подарувала сеанси кольоротерапії (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 14 листопада, у відділі документів із економічних, технічних та природничих наук бібліотеки ім. Дмитра Чижевського відкрилася виставка авторської вишивки Вікторії Шкабой.

Попри досить прозаїчну назву – «Кольорові квадратики», у виробах майстрині відчуваються глибокі емоції та переживання. Сама ж пані Вікторія називає свої творіння сеансом кольоротерапії, а вишивання – українським варіантом медитації.

«Більшість моїх робіт – абстракція, в якій кожен побачить те, що хоче бачити. Для мене ж вишивання – своєрідні сеанси кольоротерапії, які роблять життя яскравішим, допомагають виразити свої почуття і світовідчуття.

У своїх роботах помітила дивний парадокс: чим гірший настрій, тим яскравішою виходить вишивка. Цього літа мені дуже не вистачало зеленого кольору – дерев, буяння трав, їх запаху. Причина того – довга хвороба і вимушений лікарняний вдома. Заповнити сум за літом допомогла творчість – я дуже багато вишивала зеленим кольором», – розповідає Вікторія Шкабой.

Малу форму своїх робіт пані Вікторія пояснює непосидючістю і особливим сприйняття світу. Майстриня переконана: чим менше робота, тим вона цінніша і змушує глядача повністю зануритися у світ власних думок і відчуттів.

Але це не все. Нещодавно авторка виставки почала виходити на якісно новий рівень своєї роботи. Маючи особливе відчуття кольору і особистий стиль вишивання хрестиком, пані Вікторія презентувала свою першу велику роботу – вишиту сорочку.

Якщо Ви теж занудьгували за яскравими барвами і справжніми глибокими емоціями – обов’язково відвідайте виставку Вікторії Шкабой, яка буде тривати у бібліотеці ім. Д. Чижевського до 14 грудня, повідомляє кореспондент Першої електронної.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар