У навчальних закладах Кіровоградщини триває Тиждень знань з безпеки життєдіяльності (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У рамках заходів з безпеки життєдіяльності школярі з села Назарівка Кіровоградського району відвідали пожежно-технічну виставку-музей.

Діти здійснили екскурс у минуле, коли про сучасну техніку і обладнання люди й гадки не мали. Малі відвідувачі могли лише уявити, як саме наші предки гасили вогняне лихо два століття тому, як пожежникам вдавалося ліквідовувати великі пожежі. Про це завідувач виставки Оксана Мачак розповіла їм в історичній залі.

Захоплення, особливо у хлопчиків, викликала експозиція зали техніки і служби – маленькі макети автомобілів – аналоги справжніх пожежних машин, які застосовувалися раніше, а також, діючих сьогодні. Ознайомилися діти і з сучасним оснащенням та спорядженням, за допомогою якого працівники служби «101» ліквідовують пожежі та рятують людей з вогняного полону.

Дорослі нагадали дітям і про те, що окрім вогню на них можуть чатувати й інші небезпеки. Наприклад, боєприпаси часів ВВв. Фахівець групи піротехнічних робіт лейтенант служби цивільного захисту Костянтин Саєнко розповів дітям про види боєприпасів, та правила поведінки у разі виявлення такої небезпечної знахідки.

Під час Тижня знань і викладачі та педагоги, і рятувальники докладають максимум зусиль щоб донести дітям інформацію як уникати надзвичайних подій і як себе поводити у разі їх виникнення, повідомляє Першій електронній прес-служба управління ДСНС.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар