Бобринецькими землями зацікавилися в Канаді

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Середній і малий агробізнес Бобринецького району вирішує значний обсяг соціальних питань: допомагає в ремонтах шкіл, дитсадків, закладів культури, медицини на селі. Відчутну підтримку бобринецьких аграріїв відчувають і районні установи, передусім центральна районна лікарня, де й нинішнього року надається благодійна допомога в ремонтах.

Однак значних проектів у своїй, сільськогосподарській галузі на Бобринеччині немає вже давно: всі сподіваються на інвестора, хоча ніхто не бажає заходження агрохолдингів у район. Кілька років тому цікавість до ДП ДГ “Червоний землероб” виявила одна з потужних корейських корпорацій, однак птання про інвестування у це державне дослідне підприємство так і не вирішилося.

Незадовго до Дня працівника сільського господарства бобринецькі фермери зустрілися з канадцями. Мова йде про інтерес до господарювання на бобринецьких землях, повідомляє кореспондент Першої електронної газети.

Голова “Бобринецької ради сільгоспвиробників” Сергій Німенко розповів: “Іноземці вважають, що українські фермери мають дуже хороший потенціал, їх також здивувала якість наших ґрунтів. В канадської спілки фермерів є бажання допомогти нам на кооперативній основі побудувати сучасний потужний зерновий елеватор. Це виробництво не є шкідливим і має підтримати сільгоспвиробників, навіть починаючих аграріїв. Адже можемо отримати можливість якісно зберігати зерно і вберегти селянина від цінових ризиків. Наразі канадці розглядають можливість побудови такого елеватора в Львівській, Одеській або Кіровоградській області”.

Під час обговорення цього проекту бобринчани також висловили бажання співпрацювати, наприклад, у створенні переробних потужностей зернових та олійних культур. Є ще одне направлення канадських інвестицій — створення молочних кооперативів за рахунок спільно придбаного обладнання. Це дозволить на третину збільшити заготівельну ціну на молоко, отже, розвивати й тваринництво.

На жаль, ці проекти стримує складна політична й економічна ситуація в Україні. Адже інвестор йтиме туди, де стабільність, зрозумілі податки і робочі відносини.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар