Ситуація на території Донецької та Луганської областей ускладнюється

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Ситуація на території Донецької та Луганської областей має стійку тенденцію до ускладнення. Українські військові фіксують постійні переміщення російської військової техніки з терористичним маркуванням до лінії розмежування. Триває концентрація російських військових підрозділів (у тому числі ППО великого радіусу дії, авіаційних бригад) вздовж українсько-російського кордону.

Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

Найбільшу військову активність зафіксовано на Луганському напрямку. Тут з «Градів» та мінометів терористи обстріляли два опорні пункти біля смт Станиця Луганська. Позиції сил АТО біля н.п. Вільхове, Щастя, Кряківка терористи обстріляли з «Градів» шість разів. Опорні пункти біля сіл Старий Айдар та Артем обстріляно з мінометів та стрілецької зброї.

Наші військові відбили атаку на опорний пункт сил АТО біля с. Сокільники, ворог зазнав втрат у живій силі.

На Первомайському напрямку з реактивних установок «Град» та мінометів бойовики обстріляли два блокпости НГУ біля с.Кримське та блокпост ЗСУ – біля с.Фрунзе. З мінометів терористи обстріляли позиції біля м.Золоте. Зазначимо, що російські окупанти обстрілюють як позиції українських військових, так і безпосередньо населені пункти.

Вчора о 18:10 біля кордону з Росією на околиці населеного пункту Мілове Луганської області терористи з підствольного гранатомету здійснили обстріл прикордонного наряду. Прикордонники відкрили вогонь у відповідь. Диверсійна група відступила.

На Донецькому напрямку з зенітних установок, гранатометів і стрілецької зброї бойовики двічі обстрілювали Донецький аеропорт. Також з мінометів та стрілецької зброї терористи обстріляли позиції сил АТО біля н.п. Піски, Опитне, Троїцьке, Авдіївка, Славне. Українські військові дають гідну відсіч агресору.

В районі Дебальцевського виступу з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї російські найманці обстріляли опорні пункти сил АТО в районі н.п. Нікішине, Дебальцеве, Кам’янка, Майорське, Донецький.

На Маріупольському напрямку бойовики з мінометів та стрілецької зброї обстріляли опорні пункти сил АТО біля сіл Миколаївка, Орлівське, Шевченко. Під удар терористів потрапило і саме селище Гранітне.

У районі Докучаївська та Павлополя зафіксовано активність двох безпілотників противника.

За минулу добу загинули 4 українські військовослужбовці, 19 поранено.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар