Польща виділить понад 6 млн. доларів для здійснення реформ в Україні

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Польща в рамках Програми сприяння демократичному розвитку інших держав планує виділити на підтримку реформ в Україні понад 6 млн. доларів. Ця сума буде закладена у бюджет країни на 2015 рік.

Про це Першій електронній повідомила в прес-служба Міністерства закордонних справ Польщі.

“Україна належить до пріоритетних сфер підтримки польської закордонної допомоги, спрямованої на розвиток. Згідно з планом співробітництва на 2015 рік, плануємо, що підтримка для України буде близька до показника поточного року, тобто близько 21 млн. злотих (6,2 млн. доларів за поточним курсом) “, – йдеться в повідомленні.

До речі, минулого року ця сума становила 7,8 млн. злотих.

Польська влада планує виділити кошти на підтримку ключових реформ, необхідних для реалізації Угоди про асоціацію України з Євросоюзом і реформи місцевого самоврядування. Допомога буде виділятися через неурядові організації, органи місцевого самоврядування і центральної влади, навчальні заклади, польське Посольство в Україні, а також Фонд міжнародної солідарності.

Серед інших проектів, які польський уряд планує фінансувати в наступному році, – стипендії для українців і надання гуманітарної допомоги.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар