Правоохоронці Кіровоградщини зустрічаються з неповнолітніми (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Правоохоронці Кіровоградщини проводять зустрічі з неповнолітніми. Діти мають можливість поставити питання, що їх турбують, і отримати кваліфіковані відповіді, усвідомити ступінь відповідальності за власні вчинки та їх наслідки, а також зробити відповідні висновки щодо своєї поведінки. Спілкування зі школярами – один із дієвих кроків профілактики дитячої злочинності, вважають у відомстві.

Працівники кримінальної міліції у справах дітей у складі консультативного мобільного пункту, до якого входять представники центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, громадських організацій, психологи та лікар-нарколог, побували в Долинському районі, де відвідали навчальні заклади у кількох населених пунктах та гімназію в районному центрі.

Правоохоронці спілкувалися з учнями 5-11 класів на тему кримінальної та адміністративної відповідальності неповнолітніх. Звернули увагу підлітків і на низку чинників, зокрема таких як вживання алкоголю та наркотиків, які згубно впливають на здоров’я підростаючого покоління, і навіть можуть призвести до вчинення правопорушень. А також наводили приклади з життя неповнолітніх, що опинилися на злочинній стежці, не залишили байдужими жодного учня та змусили замислитись над речами, що можуть стати визначальними у майбутньому та вплинути на увесь життєвий шлях.

Крім спілкування зі школярами, під час візиту до Долинського району правоохоронці та представники консультативного мобільного пункту також відвідали місцеві сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах, аби перевірити умови проживання дітей, повідомляють Першій електронній з сектору з СЗГ обласного управління МВС.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар