Найнеобхідніше для передової збирають всією Новоукраїнською громадою (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У чергову поїздку на передову з благодійним вантажем готували й проводжали новоукраїнських волонтерів всієї громадою.

Ініціативу активістів, щодо виготовлення буржуйок з газових балонів, спочатку підтримали небайдужі місцеві майстри, які зайнялись їх переобладнанням, а нині до цієї справи долучились й вихованці Новоукраїнського ПТУ №40. На вже виготовили 16 буржуйок, які зігріватимуть українських бійців. Необхідними матеріалами для їх переобладнання, забезпечив, зокрема, й місцевий підприємець Юрій Балан.

Голова районної ради Валерій Савенко відзначає  роботу районного парламенту дітей, які активно працюють з населенням та збирають необхідні  речі, балони та продукти харчування для військових. Лише учнівсько-педагогічним колективом Глодоської школи зібрано 19 газових балонів, більше 200 банок домашніх заготівок та значну кількість продуктів.

Крім радіостанцій, придбаних на кошти громади, в зону АТО будуть доставлені й зарядні пристрої для акумуляторів, надані підприємцем Генадієм Юрескулом, та 50 комплектів теплої білизни.

З продуктів, наданих новоукраїнцями (борошна, олії, капусти, картоплі, сиру та гарбузів) учні училища напекли для бійців пиріжків.

А місцеві господині зв’язали для військових вже  не один десяток теплих носків. Нині вирішується питання про пошиття для бійців валянок.

На черговому засіданні координаційної ради міський голова Олександр Корінний повідомив про забезпечення вдови загиблого в АТО земляка Андрія Ткаченка вугіллям.

Свою допомогу вже вкотре запропонував і місцевий підприємець Олександр Яндульський. Він  не вперше безкоштовно надає вугілля рідним загиблих в АТО земляків. Для вирішення проблем військових, які воюють на Сході, передали й 2000 грн., зібраних працівниками міської ради, та 3000 грн. – для  воїнів батальйону «Айдар» від працівників дошкільного закладу № 5.

Для забезпечення поїздки волонтерів на передову дизельне пальне надали С.Рибак, А.Дейкун, О.Панасенко та С.Чернишов, повідомляє кореспондент Першої електронної.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар