На Кіровоградщині дбають, щоб переселенці зі Сходу почували себе захищеними (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Станом на 1 листопада на Кіровоградщині зареєстровано понад 7,5 тисяч людей, які приїхали зі Сходу України. 2778 людей зупинилися в обласному центрі, решта – в інших містах та селищах області. я місті Олександрії знайшли прихисток 733 особи. Більшість проживає у родичів та знайомих, частина – в гуртожитку та геріатричному пансіонаті.

Злагоджено і оперативно працюють регіональні штаби м. Олександрія та Олександрійського району, місцева влада, рятувальники, волонтерські організації. Вони роблять усе можливе аби допомогти нашим співвітчизникам облаштуватися на новому місці.

Теплом, затишком та гостинністю зустріли жителів зі Сходу працівники геріатричного пансіонату, який очолює Віталій Скляровський. Віталій Якович розказав, що наразі в пансіонаті проживає 195 людей, 17 – вимушені переселенці. Колектив пансіонату робить все можливе аби вони ні в чому не відчували потреби.

Зі смутком і сльозами на очах згадують наші співвітчизники про свою малу батьківщину, про те, що довелося їм пережити вдома.

Подружжя з селища Георгіївка Луганської області живе в пансіонаті вже третій місяць. «Тут тихо і затишно, живемо дружньо, маємо все, що необхідно», – наголошує Світлана Цезарівна. Поселенці задоволені побутовими умовами, харчуванням, доброзичливістю і привітністю людей.

Допомагають переселенцям облаштуватися на новому місці працівники пожежно-рятувальної служби.

Сьогодні людей, які приїхали з зони проведення АТО, об’єднує одне: глибока вдячність всім, хто допомагає їм адаптуватися на новому місці, розуміє їх потреби, а також одвічне для кожної людини – бажання миру, тиші та злагоди, й віри у те, що прийде час і вони матимуть можливість знову переступити поріг рідного дому, повідомляють першій електронній з управління ДСНС у Кіровоградській області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар