Як відзначали День української мови у бібліотеці?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Протягом тижня у Кіровоградській обласній бібліотеці для дітей ім. А. П. Гайдара проходять заходи, присвячені Дню української писемності та мови, яке щорічно в Україні відзначається 9 листопада.

Як повідомив кореспондент Першої електронної, найменші відвідувачі, вихованці спеціального дошкільного навчального закладу № 46, завітали до бібліотеки, щоб подивитись лялькову виставу «Чия мова найкраща?». Діти навіть висловили свою власну думку про вчинки головних героїв, пригадали прислів`я і приказки, а також зробили висновок, що потрібно знати багато мов, але не забувати та розмовляти українською, бо мова – це не лише засіб спілкування, це голос серця. На завершення заходу бібліотекар відділу прочитала українську народну казку «Дві білочки» та познайомила юних читачів з літературою представленою на книжковій виставці «В джерелах слова – душі криниця, А рідна мова – як чарівниця».

Кмітливі та допитливі читачі, учні початкових класів колегіуму та загальноосвітньої школи № 20, також не залишились осторонь, вони взяли участь у конкурсі «Кращий знавець українського слова». Під час заходу діти з задоволенням читали вірші про рідну мову, вирішували мовні загадки, розгадували ребуси, знаходили схожі літери в словах, переставляли літери в алфавітному порядку, складали речення з запропонованих слів, а також змагалися в конкурсах, спрямованих на поглиблення знань з української мови та літератури. У залі вирували справжні пристрасті. Завдання виконувалися старанно, тому перемогла дружба.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар