Ювілейна виставка Анатолія Горбенка «З любов’ю до батьківщини» (АНОНС)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

11 листопада в галереї «Єлисаветград» відкриється персональна виставка народного художника України Анатолія Олександровича Горбенка.

70-річчя художника ознаменоване активною творчою та виставковою діяльністю. Після великої звітної виставки в Києві в галереї пройде вже сьомий цього року вернісаж, до якого художник ставитися особливо трепетно. Адже Кіровоград – це мала батьківщина Анатолія Олександровича, кожне відвідування міста надає майстру сил, тут він черпає натхнення. Тому серед представлених робіт відвідувачі зможуть побачити кращі роботи художника, в основному будуть представлені живописні полотна останніх років – пейзажі, натюрморти, портрети, написані в кращих традиціях реалістичної школи.

Народився Анатолій Олександрович Горбенко в Кіровограді 8 лютого 1944.

Закінчив Одеське державне художнє училище та художньо-графічний факультет Одеського педагогічного інституту. З 1970 року почалася активна творче життя художника. Перша персональна виставка відбулася в 1976 році в Іллічівську. У 1977 році молодого живописця рекомендували у члени Спілки художників СРСР. У 1986 році Заслужений діяч мистецтв РРФСР А.П. Горянський запросив його попрацювати на знаменитій Академічній дачі ім. Рєпіна. Природа середньої смуги Росії підкорила художника. Там остаточно визначилося його творче кредо – реалізм.

У 1988 році російські колеги беруть Анатолія Горбенка в члени творчого об’єднання художників-реалістів “Москворечье”. Картини учасників об’єднання з величезним і постійним успіхом експонуються в залах Академії мистецтв, у виставкових залах Росії, Англії, Німеччини, Фінляндії, Іспанії.

А.А.Горбенко був запрошений з персональними виставками в Геную, де показав 85 картин, Нью-Йорк, де експонувалося 30 його робіт, Софію і Варну, де виставив 70 полотен.

Живописець нагороджений Почесним дипломом Спілки художників Болгарії.
Анатолій Олександрович очолював Правління Одеського художнього фонду, був членом Правління художнього фонду України.

У 2002 році йому присвоєно звання “Заслужений художник України”.
Зараз Анатолій Олександрович має звання Народного художника України і очолює Одеську обласну організацію Національної спілки художників України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар