Кіровоградські УБОЗівці затримали «на гарячому» трьох виготовлювачів амфетамінів (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Працівники міліції «відвідали» орендовану квартиру, щойно ті закінчили процес приготування амфетаміну. Один із підозрюваних намагався втекти з місця події, вистрибнувши з вікна другого поверху, але це йому не допомогло. Всі зловмисники затримані. Наркоділкам загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляють Першій електронній з СЗГ УМВС України в Кіровоградській області, організатором «бізнесу» виявився 27-річний житель обласного центру. Допомагали чоловіку виготовляти та реалізовувати «прихотроп» його знайомі – 23-річний кіровоградець та 24-річний житель Кіровоградського району.

Зловмисники постійно змінювали місце розташування своєї міні-нарколабораторії, винаймаючи житло в обласному центрі лише на кілька днів, щоб таким чином не привертати до незаконної діяльності зайвої уваги. Збували «товар» наркозалежним жителям міста та області.

Під час проведення обшуку в орендованій особами квартирі правоохоронці виявили та вилучили спеціальні пристрої та наркосировину для виготовлення психотропної речовини, а також готовий амфетамін на загальну суму в кілька десятків тисяч гривень.

Вилучене направлено на дослідження до НДЕКЦ при УМВС в області.

– Зловмисники затримані у порядку статті 208 КПК України. Попередньо їх дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України, – повідомив начальник УБОЗ УМВС України в Кіровоградській області Володимир Кременний. – Триває розслідування.

Виявилося, що організатор наркобізнесу не вперше потрапляє в поле зору правоохоронців. Наразі в суді вже розглядається справа щодо вчинення чоловіком аналогічних злочинів.

Амфетамін (фенамін) (скорочення від Альфа-метилфенетиламін) — психоактивна речовина, стимулятор центральної нервової системи, є аналогом гормонів адреналіну та норадреналіну.

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар