Жителю села Овсяниківка присвоїли звання почесного громадянина

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Найстаршому жителю села Овсяниківка (Кіровоградський район) Петру Корнійовичу Барамбі у день відзначення дев’яносторічного ювілею присвоїли звання почесного громадянина Овсяниківської сільської ради.

З нагоди свята до оселі іменинника завітали Овсяниківський сільський голова Олександр Щербина, працівники сільської ради та інші гості. Дев’яносторічний дідусь ледь підвівся з ліжка, щоб зустріти гостей, адже роки вже не ті, та з посмішкою щиро дякував за вітання, увагу і турботу.

Гості адресували ювіляру теплі слова побажань. У свою чергу Олександр Щербина повідомив, що Овсяниківська сільрада присвоїла Петру Барамбі звання почесного громадянина Овсяниківської сільської ради.

“У нашому селі Петра Корнійовича поважають, відгукуються лише гарними словами. Він тут народився і виріс, працював на благо села, тому він гідний звання почесного громадянина”, – розповів кореспонденту “Першої електронної газети” сільський голова.

В Овсяниківці Петро Барамба живе із самого народження, звідси родом його діди і прадіди. Тут навчався і ріс, звідси ж він пішов на фронт, захищати рідну країну від фашистських окупантів. Воював у десантних військах, був зв’язківцем. Коли наближалася Перемога був під Австрією, а загалом де тільки не доводилось бути хлопцю під час війни. За воєнні роки має чимало нагород, медалей, орденів, які зараз виблискують на піджаку.

У післявоєнний період повернувся до села, працював над його відновленням. Петро Барамба був бригадиром польової бригади, завідуючим фермою, головою ревізійної комісії. Разом з дружиною виховали трьох дітей – два сина і одну доньку. Зараз в чоловіка сім внуків, дев’ять правнуків та один праправнук, які завжди радують діда та додають йому хвилини радості.

Наталя Чайка спеціально для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар