На Кіровоградщині 56% реалізованих товарів складають продукти, напої і цигарки

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

За січень–вересень 2014 року підприємствами області реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на суму 12902,6 млн. грн., з неї продукції добувної та переробної промисловості – на суму 11329,7 млн. грн. (87,8%). 

У структурі реалізованої промислової продукції на виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів припадало 56,8%, постачання електроенергії, газу пари та кондиційованого повітря – 11,7%, металургійне виробництво, виробництво готових металевих виробів, крім машин і устаткування, – 10%, машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устаткування, – 9,8%.

В обсязі реалізації харчових продуктів та напоїв найбільша питома вага припадала на виробництво олії та тваринних жирів (75,5%), м’яса та м’ясних продуктів (9%).

Найбільше реалізовано продукції добувної промисловості підприємствами Новомиргородського, Гайворонського, Кіровоградського, Новоукраїнського, Знам’янського районів; харчової промисловості – міст Кіровограда, Світловодська, Олександрії, Кіровоградського, Голованівського, Новомиргородського, Світловодського районів; машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устаткування – міст Кіровограда та Олександрії.

Обсяг реалізованої промислової продукції у розрахунку на одну особу за січень–вересень 2014 року по області становив 13014,9 грн., найбільше – у Голованівському районі (40022,5 грн.), містах Кіровограді (35967,1 грн.) та Світловодську (20338,9 грн.).

ГУ статистики у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар