У Кіровограді недобросовісним чиновникам даруватимуть шини (фото)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Кіровограді започаткували премію «Шина року», яка буде вручатись чиновникам за недобросовісну роботу. Номінантів будуть пропонувати люди, а «переможців» обиратиме компетентна конкурсна комісія.

Як повідомила виконавчий директор ГО «Територія успіху» Інна Дуднік, ця премія є прикладом народної люстрації. «Люди нагадають, що  головним у суспільстві все ж є народ, а не депутати.», – розповіла Інна Дуднік.

«Під час Революції Гідності на майданах столиці, міст та містечок було спалено не мало шин. Палаючи шини стали своєрідним символом народного гніву, протесту проти свавілля влади та не бажання виконувати злочинні накази. Саме тому шина й була обрана в якості символу незадоволення громади, діяльністю органу влади, органу місцевого самоврядування, посадової особи,» – розповідають організатори.

Усього в п’ять номінацій, серед яких премія за Порушення правил гуманізму, демократизму та здорового глузду.

Організатори премії зазначають, що заявка не буде у форматі «моя думка». Людина, яка пропонує домінанта зобов’язана надати докази того, що чиновник гідний цієї премій.

«Шину року» вручатимуть публічно в залежності від того, кому вона буде належати: кіровоградську чиновнику, чи київському депутату, який прийняв рішення стосовно Кіровограда. Переможець премії може також прийти на прес-конференцію, щоб переконати громадськість у тому, що він не гідний такої честі.

Вручення премії буде приурочено до відзначення річниці силового розгону учасників мирного Євромайдану, яке відбулось 30 листопада 2013 року.

Як запропонувати номінанта?
Премія є народною, тому номінувати чиновників та органи влади має народ. Ми пропонуємо всім хто вважаєте, що хтось з чиновників, або певний орган влади, не працює на користь громади і закон для нього не закон, або він не звітують перед громадою, забуває публікувати проекти рішень та прийняті рішення, забуває порадитись із громадою перед прийняттям рішення, приймає рішення, що суперечать інтересам громади, чи не виконує власні рішення. Ви сміливо можете заповнювати заявку та номінувати орган влади, орган місцевого самоврядування або конкретного чиновника на премію. Для цього треба з сайту організації http://watchdog-kr.com.ua завантажити форму заявки і надіслати її на адресу teritoriy@i.ua чи на поштову адресу: вул. Єгорова, 19, п.2, м. Кіровоград, 25015.

До заявки мають бути надані факти, підтверджуючі думку заявника. Це може бути копія рішення органу влади, копія публікації в ЗМІ, відповідь на лист тощо.
Конкурсна комісія уважно розглядатиме заявки по мірі їх надходження та буде оприлюднювати на сайті http://watchdog-kr.com.ua, http://childflora.com.ua/

Кожному номінанту буде надана можливість прокоментувати факт номінування.

Кінцевий термін подачі заявок 20 листопада.

Центр ГО «Територія успіху»
Адреса: вул. Єгорова 19 п 2, Кіровоград
Тел. для довідок. 32-26-59
Контактна особа
Дуднік Інга т. 0509756917
teritoriy@i.ua pres-centrteri@ukr.net

Поширити:

Залишити коментар:

коментар