Зведені дані ІАЦ РНБО станом на 30 жовтня (ІНФОГРАФІКА)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Ситуація на Сході України характеризується зростанням активності розвідувально-диверсійних груп противника та збільшенням інтенсивності й кількості обстрілів. 

Терористи з «градів», артилерії, танків та мінометів обстріляли позиції сил АТО на північно-західному периметрі околиць Донецька та Донецького аеропорту. Аеропорт залишається під контролем українських бійців.

Також позиції наших військових неодноразово обстрілювали бойовики з танків, артилерії та мінометів у Донецькій області – біля населених пунктів Славне, Майорське, Горлівка, Дебальцеве, Березове, Малоорлівка, Санжарівка; у Луганській області – неподалік населених пунктів Кримське, Сокільники, Чорнухине, Золоте, Міус, Попасна, Щастя.

Найбільше активність терористів зросла на півдні Донецької області. Під Маріуполем в районі Талаківки терористи двічі обстріляли з важкої артилерії та систем залпового вогню наші позиції. Масованим вогнем у відповідь ворожу атаку українські військові погасили. Після цього обстріли припинилися, вночі їх не було. Ситуація в Маріуполі спокійна, надзвичайних подій не зафіксовано.

Біля села Петрівське Волноваського району під час руху колони сил АТО український підрозділ, який здійснював прикриття, виявив диверсійну групу терористів та вступив у бій. Частину групи диверсантів було знищено на місці, решта відступили. Під час цього бою загинуло троє наших військовослужбовці, один отримав поранення. Завдяки мужності наших розвідників вдалося уникнути значно більших втрат.

Ще одна колона вступила в бій на півночі зони АТО, на правому березі річки Сіверський Донець. Зараз активність терористів зосереджена в районі селищ Кримське-Сокільники Новоайдарського району. На околиці цього населеного пункту бойовики двічі обстріляли з мінометів наш взводний опорний пункт. Блокпост під Кримським було обстріляно з мінометів 7 разів.

Усього протягом доби загинуло 7 та поранено 11 українських військовослужбовців.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар