Кіровоградщина визначилася і з мажоритарниками, і з партіями (ІНФОГРАФІКА)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кіровоградщина визначилася і з мажоритарниками, і з партіями. Загалом, за повідомленнями ЦВК, вже опрацьовано 100% бюлетенів. Офіційні міжнародні спостерігачі заявили про те, що виборчий процес на Кіровоградщині відповідав європейським стандартам, і цим Україна довела, що крокує шляхом демократичних перетворень.


«Порушення під час виборів були незначні. Вони не відобразилися на результатах голосування та не вплинули на процес вільного волевиявлення громадян. Прозорість виборчих перегонів була забезпечена великою кількістю спостерігачів та журналістів, завдяки яким вдалося попередити кількість порушень. Дільничні комісії виконали свою роботу ефективно та прозоро. Усі ЗМІ, в тому разі й міжнародні, мали можливість всебічно висвітлювати перебіг голосування та підрахунку голосів, що безперечно є ознакою демократії, – йдеться в коментарі Інституту європейської перспективи та безпеки. – Можна констатувати, що результати цих виборів відобразили реальне волевиявлення громадян», – резюмували міжнародні спостерігачі.

«Підстав говорити про те, що в якомусь окрузі ми не матимемо згідно з встановленими підсумками голосування народного депутата-мажоритарника, немає», – підтримав спостерігачів і прес-секретар ЦВК Костянтин Хівренко.

Отже, пропонуємо вам інфографіку результатів позачергових виборів до Верховної Ради України на Кіровоградщині: по багатомандатному загальнодержавному округу та в 99 – 103 одномандатних виборчих округах.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар