Новий український НІК забезпечуватиме польоти літаків

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

«Укроборонпром» розробив новий навігаційно-інформаційний комплекс (НІК) для забезпечення польотів літаків, яка дозволить керувати літальними апаратами за будь-яких метеорологічний умов цілодобово, де б вони не знаходилися. Ця система забезпечить суттєве підвищення безпеки польотів та ефективності застосування літаків, а також всі необхідні умови для користування міжнародними повітряними трасами.

До складу НІК входить приймач СНС на 24 канали, потужний центральний процесор і контролер. Частота оновлення навігаційної інформації – не менше 10 разів на секунду. Час безперервної роботи пристрою – близько доби.

Фахівці ДК «Укроборонпром» нині завершують черговий етап розробки: вже створено технічний проект виробу та готується конструкторська документація.

Учора медіацентр державного підприємства повідомив про те, що концерн забезпечив українських вояків сучасною технікою виробництва ДП «Оризон-Навігація», що входить до складу Концерну. Так, Збройним Силам України передали сучасні комплекси артилерійських обчислень для вирішення навігаційних задач.

На виконання доручення Президента України організувати навчання військовослужбовців ЗС України на сучасному озброєнні та військовій техніці, аналогічний комплекс також переданий до Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного у місті Львові.

Зазначене обладнання дозволяє артилерійським підрозділам значно підвищити швидкість виконання наказів на ураження цілей та точність вогню.

За матеріалами “Укроборонпрому”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар