Велика Українська Хода дійшла до Кіровограда (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 30 жовтня, Кіровоград приєднався до всеукраїнської патріотичної акції під назвою Велика Українська Хода.

Як повідомляє кореспондент Першої електронної, зранку на площі Героїв Майдану замайоріли десятки прапорів України та різних обласних центрів, є тут і стяг Правого Сектору.

До Кіровограда прапори привезла киянка Катерина Валевська – активістка Майдану, член ГО «Матері заради майбутнього» та ініціатор Великої Української Ходи.

Активістка розповіла, що 10 грудня прийшла на Майдан – і залишилася. Вступила до 39-ї жіночої сотні, зайнялась волонтерством, почала писати книжки. А вже восени вирішила організувати патріотичний тур Україною. «Це не просто подорож містами України, це надзвичайна подія, покликана об’єднати нашу Батьківщину. Під час Великої Ходи ми хочемо пронести дух єдності і патріотизму через кожне місто і містечко. Щоб кожен, у кому ще не запалала іскра, таки відчув цей вогонь і відчув себе українцем», – зазначила Катерина Федорівна.

Хода розпочалась 14 вересня з Майдану Незалежності в Києві: після Віче учасники ходи відправились до Білої Церкви. До пані Катерини приєдналося 14 однодумців, але довго вони не витримали – через політичний тиск. За словами активістки, акція з перших днів мала чимало ворогів, зокрема різні політичні сили у передчутті виборів намагалися зробити собі на цьому рекламу. Але Катерина Федорівна не погодилась і залишилася сама.

Спочатку активісти Майдану вбачали в Українській Ході спосіб вшанувати пам’ять Небесної Сотні та Героїв АТО, планували зустрітися з їхніми рідними та близькими, а ще зібрати якомога більше інформації про загиблих та їхніх особистих речей, щоб потім в Києві створити музей на їхню честь. «Але потім до мене прийшла одна думка…, – розповіла Катерина Валевська. – Взагалі, отакі мої спонтанні думки часто збуваються. І цього разу я подумала: якщо зберу 100 прапорів – війна закінчиться. Тож тепер мають ще більше стимулів для мандрів».

Катерина Федорівна за 46 днів Ходи назбирала вже 35 прапорів з різних куточків України. 35-м містом у її мандрівці став Кіровоград. Тут вона пробуде до 18 год., а потім вирушить далі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар