У Новомиргородському РП КВІ відзначили День визволення України (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Працівники Новомиргородського районного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції управління ДПтС України в Кіровоградській області, з нагоди святкування 70-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників організували для підоблікових осіб зустріч із вчителем історії Новомиргородської ЗШ № 3 Світланою Зарудньою.

Історик розповіла про значення Дня визволення України від німецько-фашистських загарбників, який було встановлено Указом Президента України № 836   від 20.10.2009 р. та про героїчний подвиг і жертовність українського народу в Другій світовій війні.

Підсумовуючи зустріч, її учасники підкреслили, що окупація та визволення України від німецько-фашистських загарбників були тривалими і нелегкими і супроводжувалися суперечливими, іноді відверто жахливими подіями, численними втратами серед мирного населення та військових, руйнуванням міст та сіл

Ті героїчні події підтвердили – українці здатні бути мужніми, сильними, витривалими, здатними на самопожертву й героїзм у боротьбі з ворогом.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар