З чим пов’язано зникнення 34-го добровольчого батальйону територіальної оборони?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

З 26 жовтня 34-й добровольчий батальйон територіальної оборони «Батьківщина» перевели у склад 57-ї мотострілкової бригади. Тобто, офіційно БТрО «Батьківщина» тепер не існує. Це викликало занепокоєння як серед членів батальйону, так і їхніх рідних, які вийшли сьогодні, 28 жовтня, на пл. Героїв Майдану, щоб обговорити це питання. 

На повідомлення про зустріч у центрі міста стосовно вирішення проблемного питання, прийшли також журналісти та представники Кіровоградського обласного військового комісаріату, повідомляє кореспондент Першої електронної.

1«Бійці добровольчого батальйону – це ті ж мобілізовані, хоча й добровільно. Від початку свого створення вони були у підпорядкованні Міністерства оборони України. У підпорядкуванні МОУ знаходяться й зараз. Зі зміною назви батальйону дещо зміняться його бойові задачі. Адже БТрО створювалися як тимчасовий варіант стримування агресора. Оскільки проведення АТО затяглося – треба подбати про більш серйозне укомплектування батальйону – танками і важкою технікою. Для цього і потрібно було перевести добровольців «Батьківщини» у склад 57-ї мотострілкової бригади», – пояснив зміни у структурі 34-у територіальної оборони майор Олег Семенчук (заступник начальник відділу по роботі з особовим складом Кіровоградського обласного військового комісаріату).

Проте, схоже, що бійцям 34-го батальйону державна ініціатива не дуже подобається. Як стверджує замполіт 34-го батальйону, Марат Сулейманов, рішення було прийнято без їхньої на те згоди. Бійців просто поставили перед фактом.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар