“Через масові порушення на 102 ВО результати не відображають волю виборців”

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Через масові порушення та фальсифікації на 102 мажоритарному виборчому окрузі результати виборів не відображають волю виборців.
Про це йдеться у спільній заяві «За чесні вибори на 102 окрузі», у якій учасники ініціативи підвели перші проміжні підсумки виборчих перегонів, повідомляє одна з підписантів, координатор Руху “Чесно”, журналіст Світла Заліщук.

«Кампанія на парламентських дострокових виборах у 102 окрузі виявилася чи не найбруднішою в Україні, що було визнано незалежними спостерігачами Комітету виборців України. Також за даними Громадянської мережі «Опора», 102 округ виявися серед кількох, де було найбільше порушень під час кампанії та в день виборів.

«За порушеннями в окрузі спостерігали місії ОБСЄ, Національного демократичного інституту США, «Чесно», «Опори». Ці події привернули увагу провідних міжнародних ЗМІ, таких як New York Times, Washington Post, Le Monde, France-24. Це б’є по репутації демократичних виборів. Справа честі для влади – на найвищому рівні долучитися до вирішення цієї проблеми», – заявила Світлана Заліщук.

Мустафа Найєм у свою чергу наголосив, що «результати голосування стали наслідком масового підкупу виборців. Корупційні кандидати використовували бандитські методи як напад на конкурентів та залучення «тітушок», а також підвезення проплачених мітингарів».

«Ця ситуація є наслідком помилки, допущеної на київському рівні керівництвом партій демократичного спрямування, але й зараз залишається шанс виправити ситуацію, спрямувавши зусилля на недопущення визнання перемоги Олеся Довгого», – підкреслив Сергій Лещенко.

У заяві йдеться про те, що учасники ініціативи «За чесні вибори на 102 окрузі» закликали не визнавати результати голосування в 102 окрузі, солідаризуючись зі зверненням Комітету виборців України до Центральної виборчої комісії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар