Розпочинають формувати коаліцію в Верховній Раді

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Президент України Петро Порошенко та Прем’єр-міністр, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк невідкладно розпочинають формувати коаліцію після оголошення результатів позачергових парламентських виборі.

На цьому глава уряду наголосив під час брифінгу у неділю, повідомляє Укрінформ.

«Щойно я мав зустріч з Президентом України і ми будемо в найкоротші терміни формувати коаліцію для того, щоб новий уряд і новий парламент швидко та ефективно проводили реформи, які необхідні для країни».

За його словами, виборчий процес був прозорим та демократичним. «Зараз важливо підвести результати голосування».

Крім того, Яценюк звернувся до Центральної виборчої комісії з тим, щоб якнайшвидше підвести та оприлюднити результати голосування в одномандатних округах.

Нова більшість у Верховній Раді України та новий склад Кабінету міністрів повинні бути сформовані через кілька днів після початку роботи нового парламенту – заявив на брифінгу в неділю і Голова ВР Олександр Турчинов.

За його словами, як тільки будуть оголошені попередні результати виборів, «мають розпочатися переговори, підготовка коаліційних документів і початок формування нового складу Кабінету міністрів».

Партія «Блок Петра Порошенко» розраховує на створення коаліції у Верховній Раді з партіями «Народний фронт» Арсенія Яценюка і партією «Самопоміч» Андрія Садового.

Дані ж екзит-полів свідчать, що в Раду проходять сім політичних партій: «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт», «Самопоміч», «Опозиційний блок», «Радикальна партія Ляшка», «Свобода» та «Батьківщина».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар