Працівники міліції охоронятимуть виборчі дільниці спільно з громадськістю

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На Кіровоградщині представники громадських організацій з власної ініціативи вирішили надати допомогу правоохоронцям у забезпеченні правопорядку й громадської безпеки напередодні та в день проведення виборів. У цілому під час виборів на Кіровоградщині громадський порядок забезпечуватимуть близько півтори тисячі міліціонерів та майже півтисячі представників громадських організацій.Працівники міліції розпочали охороняти дільничні виборчі комісії з моменту завезення на них бюлетенів. Також взято під охорону окружні виборчі комісії.

Забезпечувати правопорядок міліції допомагають члени громадських організацій, зокрема «Самооборони Майдану», повідомляють Першій електронній з СЗГ УМВС України в Кіровоградській області.

Напередодні 26 жовтня в ході спільних патрулювань правоохоронці та представники громадськості слідкують за тим, аби поблизу виборчих комісій та в приміщеннях не з’являлися сторонні особи й підозрілих предмети.

– У разі порушення громадського порядку чи виборчого законодавства ми готові оперативно реагувати у рамках закону, – розповідає працівник міліції Віталій Михайлевський, що несе службу на одній з дільниць.

Безпосередньо в день голосування правоохоронці та громадські активісти патрулюватимуть прилеглі до дільниць території, а за необхідності – згідно з чинним законодавством матимуть змогу зайти в приміщення.

– Для того, аби вибори в області відбулися на належному рівні, в нас є всі можливості. Ми будемо тісно співпрацювати з міліцією для забезпечення правопорядку та виявлення порушень, – запевняє координатор громадського формування «Самооборона Майдану» в Кіровоградській області Микола Джоган.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар