Грип на порозі, вакцинація – в дорозі?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Не всі медичні заклади Кіровоградщини готові до боротьби з грипом. Тим часом Олександрівська амбулаторія районного центру первинної медико-санітарної розпочала вакцинацію проти грипу серед населення.

Як повідомила кореспонденту Першої електронної завідувач амбулаторії Тетяна Коротич, вакцинація одним з найбільш ефективних специфічних засобів профілактики грипу є. В першу чергу вакцинація рекомендується дорослим і дітям, які мають хронічні захворювання, або послаблену імунну систему, а також людям, старшим 65 років.

Також її рекомендують особам, які за родом своєї діяльності щодня піддаються підвищеному ризику зараження, – медичним працівникам, вихователям, педагогам, робітникам транспорту, сфери послуг, торгівлі, особовому складу МНС та МВС.

«Вакцину придбати можна в аптечній мережі, а от вакцинацію слід проводити після огляду лікаря в медичних закладах», – зазначила Тетяна Коротич. Також фахівець повідомила, що минулого року за щепленням проти грипу до закладу звернулися лише трохи більше ста осіб, з них найбільше – педагогічних та медичних працівників, найменше – пенсіонерів та дітей.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар