Кіровоградці протестують проти банків Міністерства оборони (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

23 жовтня в Кіровограді на площі Героїв Майдану відбулася громадська акція на захист фінансових прав українських військовослужбовців.

Близько сотні кіровоградців вийшли до будівлі Кіровоградської ОДА з плакатами і прапорами, щоб засвідчити місцевій владі, що люди проти такого «реформування» банківської галузі, яке пропонує Міністерство оборони.

Справа в тому, що згідно з наказом Міноборони, обов’язковому до виконання всіма частинами та командирами частин в зоні АТО, до 1 жовтня всі військовослужбовці і мобілізовані повинні визначитися – або ж отримувати зарплату готівкою, або на карти обраних МО банків – «Укргазбанк», «Ощадбанк», «Укрексімбанк» і відмовитися від отримання грошового забезпечення на банківські карти інших банків. Багато військовослужбовців можуть мати значні труднощі з отриманням зарплати.

Указ по суті суперечить Закону України «Про заробітну плату» (ст.14 і ст.25), який стверджує, що кожен працівник має право самостійно вибирати спосіб отримання зарплати, й забороняє кому б то не було заважати працівнику розпоряджатися зарплатою.

Організатором акції в Кіровограді виступив «Комітет захисту фінансових прав» – повідомляє кореспондент «Першої електронної газети».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар