І педагоги, і майбутні музиканти мають бути готовими до НС (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Працівники управління ДСНС і навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області провели навчальний семінар у музичному училищі м. Кіровоград.

Під час навчань викладач обласних курсів удосконалення керівних кадрів навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Сергій Вареник детально роз’яснив викладачам, які знання потрібні пересічній людині, щоб бути підготовленим та почуватися впевнено в екстремальних умовах, та як користуватись засобами індивідуального захисту або чим їх замінити в побутових умовах.

Фахівець групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління ДСНС в області лейтенант служби цивільного захисту Костянтин Саєнко детально розповів слухачам, які вибухонебезпечні предмети знаходять громадяни та продемонстрував студентам зразки боєприпасів, які знешкоджують сапери на території східних регіонів країни.

Як надавати першу домедичну допомогу постраждалому під час надзвичайної ситуації навчала лікар медсанчастини управління ДСНС в області Алла Савочка.

За словами начальника У ДСНС України у Кіровоградській області генерал-майора служби цивільного захисту Віктора Федорчака, робота з молоддю, цивільним населенням щодо роз’яснення порядку дій в умовах загрози або виникнення надзвичайної ситуації, способів порятунку та самопорятунку, надання першої допомоги триває, оскільки одним із пріоритетних завдань служби порятунку є попередження травмування та загибелі населення, збереження майна та захист території від руйнівного впливу негативних факторів, повідомляє прес-служба управління ДСНС у Кіровоградській області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар