Кіровоградщина лідирує по наповненню державної скарбниці (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

За підсумками 9 місяців та вересня Кіровоградська область за наповненням державної скарбниці входить до п’ятірки лідерів по Україні.

Загалом, за січень-вересень ц. р. до зведеного бюджету надійшло 2 мільярди 65 мільйонів гривень. Це на 271,7 млн. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року. Із загальної суми мобілізованих коштів 37% складають платежі до державного бюджету та 63% – до місцевих бюджетів.

До держбюджету платниками регіону перераховано 764,5 млн. грн.

Визначальними платежами державного бюджету залишаються такі податки, як податок на додану вартість – 445 млн. 611 тис. грн. та податок на прибуток – 170 млн. 882 тис. грн., питома вага яких у загальних обсягах становить відповідно 58,3% та 22,4 %.

Надходження, що формують місцеві скарбниці досягли 1 мільярду 300 млн. грн. І тут Кіровоградщина на другому місці в Україні по виконанню розписів бюджетів місцевих рад.

Основну частину коштів, що поповнили з початку 2014 року дохідну частину казни – а це 44 відсотки – склав податок на доходи фізичних осіб, із обсягом надходжень 909,5 млн. грн.

«Слід зазначити, що у жовтні майже всі податкові інспекції прораховують ріст надходжень. До державної скарбниці прогнозуємо зібрати 89,8 млн. грн., що більше рівня минулого року на 42,8 млн. грн.», – підкреслив перший заступник ГУ Міндоходів в області Сергій Колотуха.

Як повідомив начальник відділу кримінальних розслідувань слідчого управління ГУ Міндоходів в області Юрій Омельченко, протягом січня-вересня нинішнього року під час проведення заходів, спрямованих на виявлення контрафактної продукції, з незаконного обігу вилучено більше 13 тисяч літрів лікеро-горілчаних виробів та спирту на суму 3,7 млн. грн. Загалом, впродовж 2014 року з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на загальну суму 5,8 млн. грн., у тому числі більше 460 тисяч пачок цигарок на суму 4,2 млн. грн. та 1,3 тони паливно-мастильних матеріалів.

За фактами незаконного виготовлення та реалізації алкогольних напоїв до Єдиного реєстру досудових розслідувань у поточному році внесено 14 кримінальних правопорушень, з них 8 за матеріалами оперативних підрозділів податкової міліції.

Також підбито підсумки проведеної в області операції «Урожай-2014», основна мета якої боротьба з «тіньовою» зайнятістю населення у галузі сільського господарства. Додатково оформлено 1407 найманих працівників, за рахунок чого легалізовано 3,4 млн. грн. доходу. В результаті до бюджету додатково надійшло 448,4 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та 1,3 млн. грн. єдиного соціального внеску.

«За результатами проведеної роботи 4133 найманим працівникам підвищено розмір заробітної плати. І, таким чином, вдалося легалізувати 4,8 млн. грн. доходу, та, як наслідок, до бюджету додатково надійшло 742,5 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та 1,9 млн. грн. ЄСВ», – зазначає заступник начальника ГУ Міндоходів в області Тетяна Соколенко.

Під час підведення підсумків роботи за 9 місяців поточного року з керівниками податкових інспекцій начальник головного управління ДФС у Кіровоградській області Надія Воленшчак звернула увагу на те, що лише через продовження діалогу влади з бізнесом можна знайти той спільний знаменник, який в кінцевому результаті сприятиме втіленню реформаторських ідей, які ініціюються Державною фіскальною службою України, повідомляє Першій електронній газеті прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар