У Добровеличківці порушували право переселенців на матеріальну допомогу

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Прокуратурою Добровеличківського району виявлено порушення конституційних прав і соціальних гарантій вимушених переселенців з боку посадовців управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

Зокрема, прокурорською перевіркою встановлено, що у період з липня по вересень поточного року до згаданого управління звернулося 24 сім’ї переселенців із зони дії АТО за призначенням державної соціальної допомоги, проте, така допомога була призначена лише чотирьом сім’ям.

Посадовці, знаючи, що пошта працює не ритмічно, а відповіді можуть не надійти, запити щодо особових справ громадян по здійсненню соцвиплат направили до Донецького та Луганського обласних центрів, а не до Мінсоцполітики.

Після втручання прокуратури управлінням надано запити на електронні особові справи зазначених 20 сімей з центрального сховища вказаного Міністерства.

За результатами перевірки прокуратурою внесено подання з вимогою поновити права вимушених переселенців та притягнути винних посадовців до відповідальності. Документ перебуває на розгляді.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар