Працівників кіровоградського промислового підприємства евакуювали до захисних споруд (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Кіровограді на підприємстві ПАТ «Гідросила» відбулось відпрацювання практичних дій по укриттю в захисній споруді на випадок військової загрози.

За тактичним задумом, підприємство отримало завдання на продовження виробничої діяльності в умовах військової загрози. Рішенням адміністрації всі формування цивільного захисту заводу привели в повну бойову готовність. Попередньо захисну споруду підготували до використання, організували постійне чергування персоналу, який обслуговує приміщення.

Після отримання черговим диспетчером повідомив про загрозу авіаційного обстрілу деяких об’єктів міста, поставив до відома керівництво підприємства. Директор віддав наказ про укриття персоналу в захисних спорудах. Далі за сценарієм навчань працівники підприємства залишили виробничі приміщення, попередньо вимкнувши обладнання, та, керуючись вказівниками, поспішили до входу в сховище, де їхні дії вже скеровували члени ланки по заповненню і розміщенню осіб в укритті.

Одночасно з цим свої пости зайняли члени групи по обслуговуванню захисної споруди: слюсар з обслуговування вентиляції, електрик, сантехнік, телефоніст, дозиметрист і хімік, сандружинниці.

Після цього фахівці відповідної ланки радіаційної та хімічної розвідки, провели визначення наявності радіаційного й хімічного зараження, ступеня пожежної безпеки та руйнувань, а з результатами спостережень та вимірювань ознайомили керівника об’єкта, який дозволив персоналу залишити укриття.

Під час цих навчань працівники підприємства навчилися діяти після сигналу тривоги, дізнались, як поводитись в укритті та надавати першу допомогу, а персонал по обслуговуванню об’єкта укриття практично відпрацював покладені на них завдання, повідомляє Першій електронній прес-служба управління ДСНС у Кіровоградській області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар