«Картини, які дарують світло» чекають гостей (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

17 жовтня 2014 року у відділі Кіровоградського обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» розгорнуто виставку творів Дмитра Павленка (м. Харків) «Картини, які дарують світло».

На виставці представлені як живописні, так і графічні твори молодого талановитого автора. Усіх, хто відвідує виставку чекає приємний сюрприз, адже картини Дмитра дарують світло, не лише в переносному, а й у прямому розумінні слова.

Під час відкриття виставки Дмитро подарував до фондів музею роботи «Шаляпін живий» (2013) та «Хатинка у с. Озаряни» (2012).

Павленко Дмитро Олександрович народився 31 січня 1986 року в м. Первомайськ Харківської області.

З 2005 року бере участь в обласних та Всеукраїнських художніх виставках. З 2007 року займається науковою діяльністю. Він – автор 7 наукових праць з вивчення творів мистецтва, реставрації живопису та гуманітарних дисциплін. Неодноразово брав участь у арт-проекті «Харківські дворики», що проходив у Харківському обласному художньому музеї. У 2011 році представляв м. Харків на Міжнародній виставці сучасного українського мистецтва у Лондоні.


У 2009-2010 роках брав участь у реставраційних роботах у храмі Різдва Христова в с. Уланок Курської області (Російська Федерація). У 2013 році займався реставраційними роботами у храмі Трьох Святителів м. Харків.

У вересні 2014 року експозиція робіт Д. Павленка була представлена в Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті.

Анатолій Кімнатний, завідуючий відділом музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна», для Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар