«Піккардійці» штурмували Кіровоград

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Шестеро голосистих та елегантних чоловіків львівської формації під загальною назвою «Піккардійська терція» дала концерт у Кіровоградській обласній філармонії.

За свою багату історію, більше двадцяти років цей шанований колектив встиг випустити 10 альбомів, стати володарем Шевченківської премії, побувати з концертами в кожному місті України та в багатьох країнах земної кулі.

16 жовтня зала філармонії була переповнена поціновувачами акапельного співу й зривалася неодноразово бурхливими аплодисментами. Вокалісти Володимир Якимець, Ярослав Нудик, Богдан Богач, Андрій Капраль, Роман Турянин, Андрій Шавала – беззаперечні метри акапельного співу, які бояться жодних музичних експериментів. І це не дивно, адже вони майстерно володіють найдосконалішими у світі інструментами – власними голосами.

За роки свого існування унікальне багатоголосся «піккардійців» звучало у різних жанрах: рок, поп, класика, кантрі, блюз, фольк, рок-н-рол. У репертуарі колективу пісні дванадцятьма мовами, та пальму першості утримує українськомовний пісенний матеріал. Веселі, ліричні, смішні й захоплюючі композиції не один раз зривали овації в залі філармонії. Але коли тенори почали виконувати багатозначну для українського народу «Ой, пливе кача» весь зал встав. Глядачі стояли тихо, витираючи сльози.

У виконанні творчого колективу прозвучали французькі, італійські, польські пісні, а кіровоградці хором підспівували львівським артистам. На концерті мали місце і сміх, і сльози, і бурхливі аплодисменти та крики «браво» і «на біс».

Львівські тенори залишили в Кіровограді часточку свого таланту і море позитивних емоцій.

Ольга ЛІСОВА для Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар