Вечір пам’яті героя АТО Віктора Голого пройшов у Кіровограді (фото)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вечір пам’яті Віктора Голого, військового, який героїчно загинув під Дебальцевим, пройшов в Кіровоградському обласному художньому музеї.

28 вересня Віктору виповнилося б 33 роки. Справжній герой України був істориком, музейником і просто хорошою, чуйною людиною. Маючи дві вищі освіти, він працював методистом з питань туризму в краєзнавчому музеї м. Знам’янка. Працюючи з дитячою аудиторією, Віктор міг викладати матеріал так, що це дійсно було цікаво, а не як стандартний текст з підручників.

Зацікавлений історією, краєзнавством та туризмом, Віктор робив акцент на історії перемог. Особливо його цікавила доба козацтва.

«Віктор розробив багато туристичних маршрутів. Дуже багато вклав у розвиток краєзнавчого музею. І слід зазначити, що гроші його не цікавили, для нього ця робота приносила в першу чергу задоволення, – сказала Тетяна Кулик, колега героя. –  Він чітко проявляв свою життєву позицію, завжди був першим в рядах».

Цікавлячись археологією, Віктор Голий брав участь в розкопках, проводив дослідження «Археологія рідного краю», «Козацький період історії», «Заселення краю», працював над науковою роботою «Археологічна спадщина Знам’янщини».

На вечорі пам’яті згадували й про те, що Віктор Голий був козаком, справжнім патріотом. І коли в березні цього року виникла загроза рідній Україні, він осторонь від подій стояти не міг. Тричі звертався до військкомату, але добився того, щоб служити своїй Батьківщині.

28 серпня Віктор Голий разом із бойовими побратимами 42-го батальйону територіальної оборони потрапив у засідку. Прикриваючи відхід колони, Віктор загинув.

В його пам’ять працівники музею м. Знам’янка зняли фільм, в якому намагалися передати глядачам наскільки доброю, чуйною і патріотичною людиною був Віктор Голий.

Вічна слава Героям!

Ірина ЗАЙЦЕВА для Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар