У Помічній вчилися захищати Україну (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Цими вихідними, напередодні Покрови, на місцевому стадіоні в Помічній було гамірно й цікаво. Кілька сотень помічнянців узяло участь у військово-патріотичному проекті «Любиш Україну – учись перемагати», започаткованому народним депутатом України Станіславом Березкіним.

Попри оголошене перемир’я і надії на припинення антитерористичної операції, всім вже давно стало зрозуміло: військової підготовки, бодай елементарної, потребує кожен українець, який в разі чого міг би стати на захист своєї Батьківщини. Тому гасло лікнепу «Любиш Україну – учись перемагати» й спонукало усіх учасників до активної участі в військово-патріотичному заході.

‒ Сьогодні, коли в нашій країні триває війна з російськими загарбниками, ми повинні володіти навичками захисту і бути готовими до того, що ці навички нам можуть знадобитися. Ми започаткували цей патріотично-військовий лікнеп для того, щоб кожен із нас був готовий стати на захист нашої країни. Хто хоче жити у вільній державі, той повинен уміти її захищати, ‒ зазначив народний депутат України Станіслав Березкін на початку дійства.

Цього разу в Помічній усі присутні мали змогу спостерігати за показовими виступами роти міліції громадської безпеки, покататися на справжньому броньовику, повправлятися у стрільбі, метанні гранати, а також пройти майстер-класи з виживання у складних умовах. За найкращі результати дітлахи отримали грамоти та подарунки, а всіх без винятку пригощали смачною солдатською кашею і чаєм.

Тренерами на заході стали учасники АТО, спецпризначенці третього окремого полку спеціального призначення, які мають бойові нагороди, члени Знам’янського міського клубу сприяння обороні, представники Кіровоградської обласної Спілки воїнів-інтернаціоналістів, члени громадської організації «Спільна дія».

Навчатися захищати свою країну приходили цілими родинами. Наприклад, Михайлик, мама Оля і тато Костянтин Чалики по черзі приміряли кевларовий шолом і спостерігали за тим, як члени Знам’янського клубу сприяння обороні на швидкість збирали і розбирали автомати.

А друзі-нерозлийвода Сашко та Іван вже не дочекаються, поки підуть до армії, тому брали участь у всіх майстер-класах і змаганнях, які проводились під час заходу.

 

‒ Мені скоро буде 18 і вже наступної осені має прийти повістка. Зараз багато хлопців намагаються уникнути служби, але я цього робити не буду. Ми з другом не боїмося сепаратистів. Українці – найсильніша нація і найдружніша, ми вміємо жити дружно і дружно виженемо ворога з нашої країни, ‒ твердо впевнений Сашко.

Жителька Помічної пані Оксана розповідає, що слідкує за новинами зі Сходу щодня, адже з Помічної нині призвані до Збройних Сил 42 хлопців. За кожного вона переймається, як за рідного сина.

‒ Мені дуже цікаво побачили на власні очі зброю, почути про її застосування, поспілкуватися з військовими. Я навіть бронежилет приміряла, вага якого 21 кілограм. Не знаю, як хлопці в них витримують! Вони справжні герої! – упевнена пані Оксана. Вона разом із подругою довго не відходили від трьох бійців-спецпризначенців, які розповідали молоді про військове спорядження. В одного з них, Сергія, на грудях – медаль «За мужність».

«Це ж наші синочки… Герої!..» ‒ каже жінка і в неї на очах з’являються сльози…

***
Військово-патріотичні лікнепи «Любиш Україну – учись перемагати!» вже відбулись у Бобринці, Компаніївці, Вільшанці, Добровеличківці, засвідчивши, що потреба в військовому вихованні досить відчутна, а молодь готова активно долучатися до побідних заходів, щоб навчатися і перемагати!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар