Кошти на розвиток сільських територій є – заявив на Кіровоградщині Вадим Івченко

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Відбулися збори сільських та селищних голів Олександрівського і Бобринецького районів на яких заступник голови – керівник виконавчої дирекції Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Вадим Івченко прозвітував про роботу організації.

Учасники зборів говорили про проблеми фінансування та окреслювати шляхи фінансування для забезпечення швидкого та повноцінного розвитку сільських територій – кошти.

Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад внесла пропозиції щодо бюджетної децентралізації влади. Представники рад пропонують створити умови для того, аби підприємство, яке працює на території тієї чи іншої сільської ради було обов’язково зареєстроване на місцем розташування основних потужностей. Це збільшить бюджет місцевого осередку на досить вагому суму податку. Зараз в багатьох випадках підприємства, яке має орендовані землі, технічні станції обслуговування сільгосптехніки, ферми, теплиці, елеваторні потужності та багато інших зареєстровані за місцем знаходження офісу – найчастіше – у місті. І саме туди надходять відрахування від діяльності організації. Цю практику потрібно змінювати. Змінювати на урядовому рівні, вносячи зміни до законодавства.

По-друге, пропонується об’єднати єдиний сільськогосподарський податок (ЄСП) з виплатами за соціальними угодами.

Ці кошти не потрібно забирати у держави. Їх треба просто залишати на місцях з обов’язковим відкриттям рахунку у банках з державною часткою установчого капіталу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар