Світловодська прокуратура повернула громаді нерухоме майно вартістю 180 тис. грн.

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

За позовом Світловодської міжрайонної прокуратури повернуто із незаконного володіння у власність громади міста Світловодська нерухоме майно комунальної інфраструктури вартістю 180 тис. грн.

Так, прокуратурою виявлено судове рішення, яким незаконно визнано право власності на вказане майно за фізичною особою. З метою його скасування прокуратурою до апеляційного суду Кіровоградської області внесено апеляційну скаргу, яку судом задоволено.

Разом з тим, як показала подальша перевірка вказаний спосіб захисту цивільного права виявився недостатнім.

Так, на підставі скасованого рішення суду реєстраційною службою Світловодського МРУЮ за фізичною особою зареєстровано право власності на майно територіальної громади. В подальшому фізична особа вказане вище майно подарувала іншій особі, що засвідчено договорами дарування.

Тож міжрайпрокурором було заявлено позов про визнання недійсним договору дарування об’єктів нерухомості, скасування рішення державного реєстратора, а також з вимогою про зобов’язання фізичної особи – набувача майна повернути на користь Світловодської міської ради майно комунальної інфраструктури.

В ході розгляду справи судом, відповідачем добровільно повернуто із незаконного володіння у власність міської громади вказане нерухоме майно вартістю 180 тис. грн.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар