Кіровоградщина отримає німецькі гроші на соціальну інфраструктуру

У Міністерстві соціальної політики відбулося підписання Фінансової та проектної угоди щодо гранту у розмірі 7 млн. євро між Кабінетом Міністрів України (представленим Міністерством соціальної політики), німецьким банком KfW, а також Українським фондом соціальних інвестицій за участю Посла Федеративної Республіки Німеччина.

Німецький уряд через банк розвитку KfW розширює спільний проект «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури» та надає подальші 7 млн. євро грантових коштів на проекти з реконструкції об’єктів соціальної інфраструктури в сільській місцевості України.

Нова фаза проекту реалізовуватиметься у Львівській, Вінницькій та Кіровоградській областях. У рамках проекту заплановані заходи з реконструкції об’єктів соціальної інфраструктури, шкіл та дитячих садків, закладів базового медичного обслуговування, центрів громад, систем водопостачання, водовідведення.

Впровадження інвестицій здійснюватиметься Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ). Проект передбачає співфінансування у розмірі 20% з боку місцевих громад та 80% з боку KfW.

Довідка. KfW – німецький державний банк розвитку, який працює в Україні з 1992 року за дорученням Федерального уряду Німеччини та надає Україні кредитні та грантові кошти на фінансування інвестицій задля покращення енергоефективності в сфері енергетики, підтримки малих та середніх підприємств, а також реабілітації комунальної інфраструктури. Із загальними активами в розмірі понад 511 мільярдів євро (станом на кінець 2012 року) KfW належить до найбільших банків Європи.

Український фонд соціальних інвестицій (УФСІ) є некомерційною організацією, заснованою у 2000 році українським Урядом задля втілення стратегії зменшення рівня бідності.

За матеріалами Мінсоцполітики

Поширити:

Залишити коментар:

коментар