Оперативники спіймали зловмисника, який нападав на бабусь

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кіровоградські оперативники затримали рецидивіста, який обікрав трьох жінок віком від 68 до 89 років, що проживають в Новоукраїнському та Олександрівському районах. До помешкання потерпілих чоловік проникав у пізню пору доби, аби не чули сусіди, погрожував розправою та відбирав заощадження і мобільні телефони. 

Повідомлення про скоєння розбійного нападу надійшло до Новоукраїнського районного відділу міліції вже на ранок. 68-річна жінка вночі почула, як в її будинку хтось ламає віконну раму. За хвилину в темряві заметушився невідомий чоловік, який, швидко зорієнтувавшись в обстановці, вибіг на кухню та прихопив зі столу ножа.

Приставивши його до горла потерпілої, зловмисник почав вимагати у господині гроші. Розуміючи що життя «висить на волосині», бабця не вагаючись віддала йому наявні 1900 гривень та мобільний телефон. Усе це нападник поклав собі до кишені і зник у темряві так само швидко, як і з’явився.

Поки налякана потерпіла перелякано сиділа в кутку кімнати, її кривдник вже біг полями в напрямку обласного центру. Дістатися пішки до Кіровограда йому вдалося лише пізнього вечора. Витрачати гроші на житло 32-річний чоловік не став, тож влаштувався на нічліг у компанії безхатченків. Наступного ранку підозрюваний, аби якнайменше спілкуватися з сторонніми, пішки вирушив до Олександрівського району.

Цього разу жертвами нападника стали дві старенькі бабусі. До однієї чоловік зайшов через незамкнені двері, до іншої – через вікно. Здобиччю зловмисника стали 4 тисячі гривень, які потерпілі заощаджували з пенсії, та два мобільні телефони. Витративши частину грошей, чоловік винайняв для себе готельний номер на околиці села, де вирішив зупинитися на ніч.

Однак, у результаті спільних заходів працівники Управління карного розшуку УМВС в області, Новоукраїнського та Олександрівського районних відділів міліції встановили місцезнаходження зловмисника та затримали його.

За такі дії підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна. Це буде другий тюремний строк у житті чоловіка – раніше він вже встиг побувати за ґратами за скоєні розбої. Тоді від його рук постраждало більше 20 осіб похилого віку.

СЗГ УМВС України в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар