Прокуратура захищає права 26 підлітків – переселенців із зони АТО

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Прокуратурою області розпочато кримінальні провадження відносно адміністрації Макіївського професійного училища соціальної реабілітації, що на час проведення АТО функціонує на території Кіровоградщини.

В ході прокурорської перевірки встановлено, що директор спеціальної установи та її підлеглі допускають кримінальні правопорушення щодо 26 неповнолітніх вихованців.

Зокрема, за потурання з боку директора установи в учнів незаконно відібрано електронні картки «Ощадбанку» з розміщеними на них коштами у виді соціальної допомоги, пенсій, стипендій. У подальшому вказані кошти неодноразово знімались з цих карток без жодного звітування про їх використання. Так, із особистого рахунку вихованця упродовж листопада 2013 – вересня 2014 років знято кошти у сумі майже 6 тис. грн., аналогічно – щодо 25 інших учнів. Кримінальне провадження розпочато за ч.1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

Також, під час огляду вихованців медичним працівником, який був ініційований прокурором, в одного з неповнолітніх виявлені тілесні ушкодження. Адміністрації училища про їх наявність відомо не було, тож дитина не отримувала належну медичну допомогу. За даним фактом прокуратурою області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) КК України.

В свою чергу, директором залишено територію ввіреного їй закладу, місце її перебування невідоме. Тому прокуратурою ініційовано перед Міністерством науки і освіти України питання про притягнення вказаної особи до дисциплінарної відповідальності та звільнення її з займаної посади.

Крім того, на законну вимогу прокурора перед працівниками спецустанови погашено заборгованості з заробітної плати в розмірі 590 тис. грн. та за оплату харчування вихованців у розмірі 56 тис. грн.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар