Олександрія попрощалася з бійцем батальйону «Донбас» Гордієм Кіктенком

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Олександрія попрощалась з бійцем батальйону «Донбас» 21-річним Гордієм Кіктенком, який загинув від кулі снайпера під Іловайськом Донецької області 29 серпня. Виходячи з оточення, колона українських військових, серед яких був і олександрієць Гордій Кіктенко, потрапила під обстріл противника.

В Олександрії одними з перших про загибель юнака дізналися його друзі та знайомі – Євгенія Єфремова, Альона Бургас та Стас Лук’яненко. В подальшому вони й займалися пошуками тіла загиблого, адже з рідних та близьких у хлопця лише 83-річна бабуся. Процес пошуків тривав майже місяць.

– Ми одні з перших дізналися, що Гордій загинув, – розповіла кореспонденту Першої електронної знайома Євгенія Єфремова. – Відразу й вирішили, що знайдемо тіло та поховаємо друга з честю, а на могилі встановимо пам’ятник. Старенька бабуся сама б з цим не впоралась. Командування батальйону «Донбас» повідомило нам, що в Гордія поцілив снайпер, але потім його тіло транспортували вантажівкою з боєприпасами, які постійно вибухали і тому від бійця мало що залишилось. А доки під Іловайськом тривали бої, то вивезти звідти тіло загиблого у військових можливості не було. У подальшому з пошуками ніхто не допомагав. Але ми не зупинялися. Телефонували до дніпропетровських лікарень, моргів, бо пам’ятали останні слова Гордія. По телефону він казав, що скоро вибереться з пекла живим та неушкодженим і приїде додому.

Урешті-решт знайомим вдалося знайти тіло хлопця в одному з Дніпропетровських моргів, куди привезли чергову партію «двохсотих». Хоронити Гордія довелося в закритій труні.

Прощальна церемонія проходила в Палаці культури «Світлопільський».

Організувати скорботний мітинг родині загиблого допомогла міська влада та небайдужі городяни. Проводили Героя в останню дорогу його знайомі, друзі, близькі, а також представники влади та військові з добровольчого батальйону «Донбас». Труну із загиблим пронесли центральним проспектом Олександрії. Поховали бійця на Верболозівському кладовищі.

Гордій Кіктенко народився і виріс в Олександрії, тут закінчив 15-у школу та профтехучилище №17. Був доброю, чуйною, енергійною та відкритою людиною. Гордій був талановитим, добре малював та займався хіп-хопом. За своє коротке життя відзначився, як активіст олександрійського блокпосту. До того кілька років поспіль служив за контрактом у морській піхоті та зенітно-ракетному полку №301 м. Нікополь. Своє подальше життя мріяв пов’язати із військовою службою. На фронт хлопець пішов добровольцем.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар