Прокуратура виявила купу порушень у Кіровоградському СІЗО

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Порушення законодавства при утриманні ув’язнених та засуджених осіб у Кіровоградському слідчому ізоляторі виявила прокуратура області в ході перевірки.

Зокрема, в інфекційному блоці режимного корпусу утримується 9 ув’язнених хворих на активну форму туберкульозу, хоча хворі на заразні форми туберкульозу, взяті під варту, повинні отримувати медичну допомогу в стаціонарних умовах у відомчих туберкульозних лікарнях чи територіальних протитуберкульозних закладах.

Адміністрацією установи не отримано ліцензії на здійснення медичної практики, не проведено акредитацію лабораторії. Штат медчастини не укомплектовано трьома працівниками.

Допускаються факти недотримання норми жилої площі на одного ув’язненого. Порушуються вимоги щодо роздільного тримання засуджених у відповідності до тяжкості вчиненого злочину, попередніх судимостей. Санітарний стан багатьох камер є неналежним. Не дотримуються вимоги пожежної безпеки.

За наслідками перевірки прокуратурою внесено подання начальнику УДПтСУ в області щодо усунення порушень закону та притягнення винних осіб до відповідальності, яке перебуває на розгляді

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар