Банки самі нараховуватимуть проценти на вклади

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Обов’язок із нарахування податку та його сплати до бюджету покладено на податкового агента, тобто особу яка нараховує такий дохід.

Усі фінансові установи, у тому числі банки та кредитні спілки, при нарахуванні процентів виконують роль податкових агентів, при цьому вони зобов’язані самостійно: утримувати з нарахованих доходів податок; перераховувати суми нарахованого (утриманого) з процентів податку на доходи та відображати у формі № 1ДФ загальну суму нарахованих у звітному податковому періоді доходів у вигляді процентів та загальну суму утриманого з них податку – повідомляє Першій електронній Кіровоградська ОДПІ, посилаючись на зміни, внесені Законом України від 04.07.2014 року за № 1588-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо пасивних доходів».

З 1 серпня 2014 року під оподаткування підпадають проценти, нараховані на суму поточного або вкладного (депозитного) банківського рахунку. Ставка податку становить 15%, незалежно від суми, яка розміщена на депозиті, тобто нараховані проценти підлягають оподаткуванню за єдиною ставкою.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар