Станіслав Березкін: Місцеві громади повинні мати максимум влади

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Народний депутат Станіслав Березкін вважає, що сільські громади України повинні мати широкі повноваження. 

Про це він заявив під час сьогоднішньої зустрічі із головами сільських рад та громадою Добровеличківського району, передав кореспондент Першої електронної.

Люди поставили депутату запитання про те, чому представлені законопроекти про адміністративну реформу не передбачають права сільських громад розпоряджатися землею, надрами, податками тощо – на чому наполягають очільники громад. Станіслав Березкін на це зауважив, що законопроекти ще будуть доопрацьовані. Він входить до однієї з груп фахівців, які займаються цим.

«Я і мої однодумці, яких чимало, стоїмо на тому, б’ємося саме за те, щоб сільські громади мали максимум повноважень, щоб більше податків залишалися їм», — зазначив народний депутат.

Також під час цієї зустрічі люди активно цікавилися ставленням Станіслава Березкіна до Закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», з яким багато людей не згодні. Народний обранець відверто сказав, що серцем не хотів голосувати за його затвердження. Але, враховуючи важку ситуацію, він проголосував «за».

«Це вимушене, непросте і правильне на сьогодні рішення. Адже це дасть можливість зупинити смерті, підсилити і організувати армію», — пояснив він.

Принагідно він повідомив, що надав допомоги армії на суму приблизно 5 млн. грн. І така допомога надається щодня.

Під час зустрічі із ветеранською організацією району активно обговорили питання позачергових виборів. Зокрема, Станіслав Березкін поділився з ними переконанням, що у Верховній Раді повинні бути лише депутати-мажоритарники, а не представники партійних списків.

«Депутати від партій майже нічого не вирішують, за них це роблять лідери партій. Як вони вирішать – так ті і голосують», — зазначив парламентарій.

На переконання Станіслава Березкіна, народний депутат повинен представляти народ, жителів конкретного округу, а не партії. А виборці – можливість його відкликати, позбавити мандату, якщо той працює погано. Тоді він реально допомагатиме людям, вважає народний депутат.

«Я регулярно буваю у вашому районі. А ви бачили тут бодай одного народного депутата із списків партій?», — додав він.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар