На Кіровоградщині начальника районної податкової “взяли” на хабарі

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

16 вересня працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю викрили у корупції начальника об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області. Посадовець отримав 50 тисяч гривень неправомірної вигоди.

За словами заступника начальника ГУБОЗ – начальника антикорупційного бюро Ігоря Купранця таку суму чиновник вимагав від директора ТОВ за непроведення позачергової перевірки підприємства.

Податківець отримав гроші в два етапи. Одразу після другого траншу начальника податкової затримали оперативники УБОЗ.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Наразі проводяться першочергові слідчі заходи. Буде вирішуватися питання щодо оголошення посадовцю про підозру та затримання його в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

До уваги громадян! Телефон довіри з питань боротьби з корупцією Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України – 097-220-31-16; електронна скринька довіри – www.guboz.gov.ua/corrupt.html.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

Поширити:

Залишити коментар:

коментар